Yhteystiedot

Pro dosis Oy

Telakanmäenkatu 3,
53300 Lappeenranta

Y-tunnus 2189241-5

Lääkehoidon päivä 2020

17.02.2020

Lääkehoito hallussa?

Lääkehoidon päivän valtakunnallisen kampanjan teemana on lääkehoito hallussa. www.laakehoidonpaiva.fi

Pro dosis osallistuu tämän vuoden valtakunnallisen Lääkehoidon päivän kansalaistapahtumaan Helsingissä. Kerromme toimintapisteellämme turvallisesta lääkehoidon toteuttamisesta kotiympäristössä ja laadimme halukkaille kodin lääkehoitosuunnitelman.

Tilaisuus järjestetään torstaina 12.3.2020 klo 9-12 Helsingin kaupungintalolla (Pohjoisesplanadi 11-13). 

Toimintapisteillä ammattilaiset keskustelevat lääkehoitoon liittyvistä asioista ja esittelevät luotettavia lääketiedon lähteitä. Sadalle ensimmäiselle kahvitarjoilu.

Pro dosis valitsi toimintapisteelleen aiheeksi kodin lääkehoitosuunnitelman, koska valtaosa lääkehoidosta toteutetaan kotiolosuhteissa. Uudistunut Turvallinen lääkehoito -opas (THL) linjaa, että terveydenhuollon ja sosiaalihuollon yksiköiden tulee laatia lääkehoitosuunnitelma toimintansa tueksi. Väestön ikääntyessä ja omaishoidon yleistyessä vastaavanlaiset tarpeet lisääntyvät myös yksityiskodeissa. Päivitetty lääkelista ja tärkeimpien lääkehoidon toteutusta koskevien tietojen kirjaaminen helpottavat turvallisen lääkehoidon toteuttamista ja sen keskeytymätöntä jatkamista yllättävissä tilanteissa, kuten avustajan vaihtuessa. Asioiden selvittely voi olla työlästä, jos ajantasaisia tietoja ei ole kirjattu mihinkään tai jos ne eivät löydy helposta paikasta.  

 

 

17.02.2020Lääkekaaoksen hallinta sote-muutoksessa
17.02.2020Lääkehoidon päivä 2020